המעבר לאימהות כמאמר הקלישאה משנה אותנו, את נקודת המבט שלנו ואת הקשת החדשה, המרגשת ולעיתים הקוטבית מאוד של רגשות. השנה הראשונה מלאה ברגשות חזקים ובשינויים גופניים וכוללת תקופת הסתגלות מורכבת שתדון בפוסטים הנוגעים לשינויים בגוף ובנפש החל מתקופת ההיריון, דרך הלידה והחודשים שאחריה שהם משמעותיים ביותר מבחינה פיזיולוגית, בריאותית ורגשית בעבור נשים שילדו. הפוסטים בקטגוריה זו יבחנו את המעבר לאימהות בהיבטים שונים: של אשה המאמצת ילד/ה והציפיה; של אשה שעוברת מהיריון ללידה ולאימהות; של המעבר הייחודי לאימהות מהבחינה הפרקטית, השינויים בבריאותן ורווחתן של אימהות חדשות; של סוגיית ההנקה על מגוון היבטיה; של שינויים בסגנון החיים כגון המיניות, החזרה לעבודה, הדכאון אחרי לידה ובעוד גורמי סיכון חברתיים פיזיים ופסיכולוגיים כמו גם בהיבטים משמחים.
מאמרים שכתבנו בנושא
הנקה, הימים הראשונים
רבות נאמר בשבחה של ההנקה. אולם לא אחת גם אם נרצה מאד להניק את תינוקינו, ההנקה לא באה בקלות, היא יכולה להיות קשה ומתסכלת בתחילת
תקופת המעבר של משפחות לאחר לידה/מיכל גרי
הפסיכיאטר דניאל שטרן, ערך מחקרים רבים על נשים לאחר לידה ואחת ממסקנותיו הייתה שלאישה לאחר לידה לא מתאים טיפול פסיכולוגי מעמיק. קביעה זו מעניינת ופורצת
הבחירה לא להניק
על הבחירה לא להניק / תמר דוויק ואיילת גולדמן-שטיין היה לי ברור שאנסה, ואכן ניסיתי במשך שלושה ימים תמימים שבהם הייתי כאובה לאחר ניתוח קיסרי.
ימים, שבועות וחודשים ראשונים לאימהות
המעבר לאמהות משנה את נקודת המבט שלנו ומעמיד אותנו בפני קשת חדשה, מרגשת ולעיתים קוטבית מאד של רגשות. נעסוק בתקופה הראשונית לבואו/ה של תינוק/ת לאחר הריון, או הציפייה לאימוץ ובבריאותן ורווחתן של אמהות חדשות. תקופה זו מלאה ברגשות חזקים ובשינויים גופניים וכוללת תקופת הסתגלות מורכבת.