בעשורים האחרונים הולכים ומתבררים הבדלים משמעותיים בין גברים לנשים, הן בתסמינים והן בתגובת הגוף לטיפול. מידע זה הוביל להתפתחות ענף רפואי הנקרא "רפואה מגדרית" הבוחן את ההבדלים בין גברים לנשים בכל הנוגע למצבים רפואיים ולהתפתחותם, מצביע על מחסור במחקרים ומחפש מאפיינים, תסמינים ודרכי טיפול מתאימים מבחינה מגדרית.
קטגוריה זו עוסקת במצבים רפואיים המשפיעים על גברים ועל נשים כאחד, אך השפעתם על נשים, כקבוצה וכיחידות, שונה מהשפעתם על גברים. איברי הגוף ומערכות הגוף של נשים ושל גברים שונים, ולכן גם המצבים הרפואיים – הן במידת השכיחות שלהם והן בדרכי ההתפתחות וההתבטאות. אין באפשרותנו להכניס בקטגוריה זו סקירה של כלל המחלות הקיימות, וניגע בקצה המזלג במחלות שלהן השלכות ייחודיות על נשים.
מאמרים שכתבנו בנושא

ניווט במערכת הבריאות
אחד מהיתרונות הברורים של מערכת הבריאות הישראלית היא הביטוח הבריאותי הניתן לכלל אזרחיותיה/יה. ועדיין בריאות הינה במידה רבה נגזרת של מעמד חברתי, כלכלי ומגדרי וצליחת מערכת הבריאות מחייבת מידה לא מועטה של ידע ואחריות על גופינו. בריאות האשה ממבט כולל (או הוליסטי) המאגד שני מרכיבים מרכזיים המשולבים זה בזה: ההבדלים הביולוגיים שבין המינים, וההבדלים הנובעים מהיבטים חברתיים, כלכליים, תפקודיים ותרבותיים אשר בשלם נשים, יותר מגברים, נפגשות בקביעות עם מערכות הבריאות.

איידס/HIV
מחלת האיידס ונגיף ה-HIV מהו HIV? וירוס הכשל החיסוני הוא נגיף המחולל כשל החיסוני בגוף הגורם למחלת האיידס (Human Immune Deficiency Virus) ובקיצור HIV. לא כל מי שנושא/ת את הווירוס בהכרח

דאגות מיוחדות לנשים במצבים רפואיים רווחים
בשיח על בריאות מגדרית ישנה התייחסות לסוגיות מגדריות של תחלואה של נשים במחלות ששני המינים חולים בהם. כלומר לא מדובר במחלות שיש לשני המינים אלא