אכילה איננה רק צורך גופני בעל השפעה על בריאותנו אלא פעולה המערבת גם אלמנטים נפשיים, תרבותיים ומגדרים רבים. בכל העולם נשים, יותר מגברים, מבשלות, מאכילות, טרודות בשאלות על אוכל כאוכלות, או שמא כמי שלא אוכלות מספיק, וזאת מתוך נקודת מבטן כנשים וגם כאימהות . ישראל מובילה באחוזי הנערות הצעירות המצויות בדיאטה תמידית.
קטגוריה זו עוסקת בנשיות ובאכילה ובמהלכה יסקרו נושאים כגון פיזיולוגיה של האכילה, תזונה, הפרעות אכילה, אימהות, משפחה ואכילה, ייצוג נשים בפרסומות לאוכל, אכילה ופגיעה מינית ועוד. הקישור בין נשיות, לאהבה ולאוכל חזק במיוחד במזרח התיכון בכללו ומעניין לבחון את מקום האוכל בקהילות אתניות שונות בישראל על המשותף והדומה. הכתיבה על אוכל מאגדת בתוכה נשים פרטיות, כנשים שסבלו מהפרעות אכילה ברמות שונות, צמחוניות, טבעוניות, אוכלות כל וכן נשים כנשות מקצוע מדיסצפלינות שונות כתזונאיות, שפיות, מומחיות בתחום הפרעות אכילה ועוד.
מאמרים שכתבנו בנושא
מזון אורגני
החקלאות הביולוגית-אורגנית מעודדת שיטות גידול קרובות יותר לטבע, שמתחשבות בנושא האקולוגיה, כולל אי שימוש באמצעי הדברה כימיים, בדשנים ובהורמונים כימיים. נתח השוק של מוצרים אורגניים